Cursus datalekken

Breadcrumbs

Cursus Datalekken: Leer alles over datalekken en je wettelijke verplichtingen

Quote datalekken

"There are only two types of companies: those that have been hacked, and those that will be.”

- Robert Mueller

In deze cursus gaan we dieper in op wat een datalek precies inhoudt en bespreken we jouw wettelijke verplichtingen in geval van een datalek. Het is van essentieel belang om goed geïnformeerd te zijn over deze onderwerpen, aangezien datalekken ernstige gevolgen kunnen hebben voor zowel organisaties als individuen.

Inhoud van de cursus Datalekken

  • Het verschil tussen een datalek en een incident.
  • Registratie van datalekken en incidenten.
  • Meldplicht bij datalekken.
  • Verwerkersovereenkomst en datalekmeldingen.
  • Mogelijke sancties bij niet-melden van een datalek.
  • Het opstellen van een datalekkencalamiteitenplan.

Voorkennis vereist

Om optimaal te profiteren van deze cursus, is het belangrijk dat je over bepaalde voorkennis beschikt. Zorg ervoor dat je bekend bent met de volgende onderwerpen:

  • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) - Je hebt basiskennis van wat de AVG inhoudt en welke principes daarin worden behandeld. Als je hier nog niet bekend mee bent, raden we je aan om de cursus "Inleiding AVG" te volgen.
  • Persoonsgegevens - Je begrijpt wat persoonsgegevens zijn en hoe ze moeten worden behandeld volgens de AVG. Als je hier nog niet volledig vertrouwd mee bent, raden we je aan om ook de cursus "Persoonsgegevens en maatregelen" te volgen.
  • Verwerken van gegevens - Je bent op de hoogte van de basisprincipes van het verwerken van gegevens. Indien nodig kun je de cursus "Beginselen van verwerkingen" raadplegen voor een opfrissing.
  • Risicomanagement - Je hebt kennis van de basisbeginselen van risicomanagement. Als je deze kennis wilt verdiepen, raden we je aan om de cursus "Basis Risicomanagement & Modellen" te volgen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze cursus bieden we een uitgebreid curriculum aan met interactieve lessen, praktijkvoorbeelden en nuttige bronnen om je te ondersteunen bij het begrijpen van de complexe materie rondom datalekken. Aan het einde van de cursus wordt je kennis getoetst met een eindtoets. Als je een score behaalt van 6,5 of hoger, ontvang je ook een digitaal certificaat van deelname.

Maatwerk nodig?

Je kunt trainingen met elkaar combineren of de inhoud van de training samen bepalen!

AVG/Privacy

Informatiebeveiliging

Risicomanagement

Interesse?

Neem contact op