AVG en Privacy

AVG: van analyse naar implementatie

De Algemene Verordeing Gegevensbescherming (AVG) is sinds 25 mei 2016 van kracht en wordt sinds mei 2018 gehandhaafd. Je bent wettelijk verplicht je hieraan te houden als je persoonsgegevens verwerkt. Voor velen is het onbegonnen werk of men ziet door de bomen het bos niet meer. Ik help jou met het implementeren van de AVG en het (waar nodig) aanpassen of verbeteren van huidige technische en organisatorische maatregelen. Ik vind het belangrijk dat jouw organisatie voldoet aan de AVG, en ik ben van mening dat de AVG voor jouw organisatie ook een toegevoegde waarde moet hebben en je er geen 'last' van moet ondervinden.

AVG Roadmap

CPRM hanteer het volgende stappenplan.

Nulmeting

GAP-analyse

Prioriteren van actiepunten uit GAP-analyse

Implementeren van actiepunten

PDCA / Monitoring & Control

 De invulling van dit stappenplan wordt mede bepaald door de situatie in jouw organisatie.

 

 

Projectmatige aanpak: een kijkje achter de schermen

Bij CPRM maken wij (desgewenst) gebruik van een projectmatige aanpak bij AVG implementatietrajecten. Dit heeft o.a. als voordeel dat je een overzicht hebt in de vorm van een tijdlijn hoe het traject vordert en welke taken nog open staan. Het maakt het implementatietraject voor jou overzichtelijker waardoor jij de regie in handen kunt houden. Ook biedt deze methode, en met de software die wij gebruiken, een overzicht van de benodigde inzet van de specifieke medewerkers, waardoor jij ruim op tijd jouw betreffende medewerker(s) beschikbaar kunt maken. En niet in de laatste plaats geeft het jou ook een overzicht van de door ons gemaakte uren en die van jouw medewerkers.

In onderstaande afbeelding zie je hoe wij achter de schermen werken om jouw implementatietraject zo vlot en overzichtelijk mogelijk te maken. De betreffende software biedt ook managementrapportages die wij jou, desgewenst, periodiek kunnen toesturen.

AVG implementatieproject

 

AVG implementatieproject rapport

Kan het ook simpeler?

Natuurlijk. Dit is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden die wij bieden. Ben je meer Agile qua werkwijze of wil je liever werken met kleinere to-do lijsten, dan passen wij onze aanpak hierop aan.

Contact

Wil je meer informatie over het implementeren van de AVG binnen jouw organisatie?

Bel mij terug!   Contactformulier